Week van de Vlinder: de kolibrievlinder

Gepubliceerd op 4 juli 2017 om 19:26

Een van de meest facinerende vlinders die ik ken, is de de Kolibrievlinder. Deze nachtvlinder heb ik voor het eerst gezien op vakantie in de Provence enkele jaren geleden. Sindsdien heb ik ze nog eenmaal gezien in de tuin van mijn ouders. Nu zag ik ze terug in mijn eigen tuin.

Zoals je op de foto kan zien, is dit niet een typische vlinder die zich op een bloem neerzit om nectar te drinken. Deze kolibrievlinder blijft net als de vogel kolibrie hangen in de lucht terwijl het nectar uit de bloemen haalt. Dat kan de kolibrievlinder doen door de grote snelheid van haar vleugels. Ondanks dat het een nachtvlinder is, kan je ze ook overdag bezig zien.

Deze vlinder heeft een breed lichaam met de vorm van een pijlstaart. De voorvleugels zijn bruin, de achtervleugels oranje. De staart heeft witte en zwarte vlekken. Hier is de kolibrievlinder waargenomen op mijn vlinderstruik, maar ook op onder andere lavendel kan je ze vinden. Meekrap is de waardplant waar ze haar eitjes legt.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.