Week van de vlinder: het klein koolwitje

Gepubliceerd op 3 juli 2017 om 19:26

Door het zonnige weer zijn er heel wat vlinders te bespeuren momenteel. Daarom hou ik deze week een Week van de Vlinder special. Een hele week lang post ik elke dag een andere vlinder. We beginnen met een van de bekendste: het Klein Koolwitje.

Het is geen simpele vlinder om op foto te krijgen. Het klein koolwitje zit nauwelijks stil. Deze vlinder is gemakkelijk te herkennen aan haar typisch witte kleur, 2 afzonderlijke, zwarte vlekken op beide vleugels en een zwarte vlek op de voorvleugelpunten. Je komt ze tegen van maart tot oktober, waarna de vlinders sterven. Enkel de poppen overleven de winter. De vlinder dankt mee haar naam aan de plant waarop ze haar eitjes legt, namelijk de onderkant van de bladeren van kolen.

Er bestaan nog andere koolwitjes, zoals dit klein geaderd witje en het Groot koolwitje. Het groot koolwitje heeft een spanwijdte van 65mm, het klein koolwitje 55m. Ook is er meer zwart aanwezig op de vleugels van het grote koolwitje, vandaar dat ik vermoed dat het hier gaat om het klein koolwitje. Deze vlinders kan je vinden op onder andere lavendel en vlinderstruik.

Hieronder het klein geaderd witje.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.