Doorzichtige wants

Gepubliceerd op 7 mei 2017 om 19:06

Terwijl ik een foto aan het nemen was van de kortvleugelboorkever, zag ik ook een aantal kleine beestjes zitten. Eerst dacht ik dat het misschien een jongere versie van voorgenoemde was. Toen ik er echter twee zag paren, wist ik dat het een eigen soort was: Dictyla humuli, een soort netwants.

Netwantsen zijn een bijzonder kleine wantsensoorten. De Dictyla humuli is maar 3 à 4 mm groot. Ze zijn behoorlijk goed gecamoufleerd, maar steken met hun bruin toch af tegenover het groen van de bladeren. Ze leven voornamelijk op soorten als Smeerwortel (waar ik ze op gevonden heb), moerasvergiet-mij-nietje of Longkruid.

De Dictyla humuli netwants leeft van sap uit planten dat ze eruit zuigen, maar schadelijk zijn ze niet. Je kan ze voornamelijk tegenkomen in vochtige gebieden, tussen mei en september. Bij koudere temperaturen houden ze een winterslaap.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.