Vliegende mier of mierende vlieg?

Gepubliceerd op 3 april 2017 om 15:29

Ik heb al een vlieg gehad die een bij nadeed en een bij die een wesp nadeed. Nu heb ik een vlieg die een mier nadoet: De wappervlieg Sepsis Fulgens. Het enige dat mij deed vermoeden dat het echt om een vlieg was, was de zwarte stip die elke vleugel heeft.

Deze vlieg is maar een halve centimeter groot en heeft een lichaam dat letterlijk op een mier trekt qua vorm. Ook de zwarte kleur schreeuwt mier. Wat deze vlieg dan weer niet heeft, zijn de scherpe kaken. Ondanks dat deze vlieg zelf nectar verkiest als eten, zal ze haar eitjes leggen in koeien- en paardenstront.

Ik vraag me af wat de witte ‘zakjes’ zijn aan de zijkant van het lichaam. Daarover vond ik geen informatie.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.