De grote zilverreiger

Gepubliceerd op 28 februari 2017 om 19:35

Langs de Durme fietsen heeft zo zijn charmes. Het is een gebied vol riet, wilgen en vooral: vogels. Zo kwam ik deze Grote Zilverreiger tegen. Daar had ik nu net niet op gerekend. Ik fietste zo snel mogelijk terug naar huis, griste mijn camera en reed terug. Gelukkig, hij zat er nog.

Heel scherp kon ik deze foto’s niet krijgen, aangezien hij toch een behoorlijk eindje verwijderd was. Met zijn witte veren is hij wel gemakkelijk te onderscheiden van de blauwe reiger. Die zie ik hier ook af en toe overvliegen. De oranje bek doet hem dan weer verschillen van de kleine zilverreiger, want diens bek is zwart.

De grote zilverreiger zat hier in een visvijver met ondiep water. Heel gemakkelijk dus om te jagen op vis of amfibieën. Hij zat daar muisstil tussen de bazige kokmeeuwen. Ik vermoed dat het een exemplaar is dat hier overwintert. Zelf komt de grote zilverreiger het vaakst voor in Zuidoost-Europa, waar ook zijn broedgebied ligt.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.