Insect in de auto

Gepubliceerd op 27 februari 2017 om 19:35

Volg even mee: je zit in de auto en rijdt op de autosnelweg. Vanuit je ooghoeken merk je iets op, een groot insect. Het kruipt op z’n duizendste gemak richting je voorruit. Stoppen is geen optie. En maar hopen dat dat beest niet in het rond begint te vliegen. Het overkwam mij enkele dagen geleden. De Grauwe Veldwants had zich op de één of andere manier in mijn auto weten te verstoppen.

grauwe veldwants

Langs de éne kant denk ik dan, “Vlieg niet weg, want mijn schrikreactie gaat in overdrive gaan!”. Aan de andere kant denk ik, “Ik denk niet dat ik je al eerder heb gezien. Straks moet ik een foto van je zien te maken.” Een beetje dubbel dus.

De Grauwe Veldwants heeft een donkerbruin, ruw, gestippeld schild met aan de zijkanten een patroon van zwart en geel. Ook de antennes zijn afwisselend zwart en geel gekleurd. De diertjes zijn zo’n anderhalve centimeter groot. Ze leven van planten of dode insecten. De plant/boom waarop ze het liefste hun eitjes plaatsen, is venkel of els. Wanneer de grauwe veldwants zich bedreigt voelt, scheidt hij een onaangename geur af om vijanden op afstand te houden.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.