Paarse schakeringen

Gepubliceerd op 4 mei 2016 om 16:03

Deze vogel had ik al een tijdje in het vizier, hij is een terugkerende bezoeker van onze tuin, maar het was altijd wel iets. Ofwel was het geheugenkaartje van mijn camera vol, of de batterij was leeg, of ik had de camera niet bij de hand en was hij weg eer ik terug was. Maar nu, met trots, presenteer ik u: de spreeuw. Niet de meest fantastische foto’s, maar ik ben al blij dat deze passant eindelijk gefotografeerd is geraakt.

Wat ik vooral spijtig vind, is dat ik de kleurenpracht van zijn veren niet heb kunnen vastleggen. Het beestje zat voor mij in tegenlicht. Net als de ekster lijken ze zwarte veren te hebben, tot je eens goed kijkt. Dan komen kleuren als rood, groen en paars glimmend tevoorschijn. Verder zijn de veren bespikkeld met witte stippen.

De spreeuw is een trekvogel en staat vooral bekend om de grote, zwarte ‘wolken’ van soortgenoten in vlucht die allerlei vreemde vormen aanneemt. Met duizenden zijn ze dan. Ooit hoop ik eens zo’n schouwspel mee te mogen maken. Het moet iets magisch zijn.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.