Uiltjes in het gras

Gepubliceerd op 6 augustus 2015 om 16:03

Niet echt op het gras, maar wel onderaan ons raam. De gewone grasuil is een nachtvlinder die zeker niet opvalt met haar bruin/zwart gespikkelde kleur. Het was dan ook maar door goed te kijken dat ze me opviel.

De gewone grasuil vliegt tussen midden juni en oktober en is vooral in de buurt van graslanden te vinden, zoals tuinen dus. Ook bosranden en landbouwgebieden zijn populair. Haar kleurenpatroon kan sterk variëren van lichtbruin naar zwart.

Veel is er helaas over dit beestje niet te vinden, maar dat wil niet zeggen dat ze daarom minder betekend. Het was dan ook een geluk dat ik ze tegenkwam. Ik wou het toen bijna opgeven, maar een laatste blik omhoog werpen en ik had mijn mooiste shot gevonden.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.