Mystery object – 1

Gepubliceerd op 22 juli 2015 om 16:03

Vandaag doe ik iets nieuws. Hieronder staat een foto waarvan ik weet wat het is, maar weet jij dat ook? Doe eens een gokje voordat je op de ‘read more’-knop klikt. Daarna verklap ik je het resultaat. Laat me zeker in de comments weten wat je dacht dat het was.

Lees voorzichtig verder en scroll niet te snel naar beneden. Het object hierboven is oranje, ongeveer een kleine centimeter groot en heeft stippen. De bovenkant is zowel geribbeld als glad en glanzend. Oh ja, het is ook een dier… in ontwikkeling. Het zit momenteel in een cocon. Heb je al enig idee? In het voorgaande stadium zag het dier er zo uit:

Een voorgaand stadium? Dan moet het toch om een insect gaan? Zeer zeker. De larve hierboven zie je heel vaak in tuinen op de grond of in bomen, maar hierboven zit ze op de brievenbus van onze achterbuur. Het diertje heeft zes poten, een langwerpig, gepunt lijf met kleine stekeltjes en opnieuw die bewuste oranje en zwarte kleur.

Het resultaat?

Jazeker, het is de cocon van het lieveheersbeestje. Het stadium zit tussen de larve en het lieveheersbeestje zoals wij het in zijn volwassen vorm het beste kennen.

Was het een weggever? Had je geen idee wat het was of dacht je juist “Waar komt die nu nog mee af?”? Laat het mij in de comments weten of je dit leuk vond en eventueel terug wilt zien keren.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.