Hoe zou het nog zijn met de kruisspinnen?

Gepubliceerd op 7 juli 2015 om 12:30

Kleine spinnetjes worden grotere spinnetjes. Omdat ik deze beestjes constant tegenkom, heb ik besloten hun levensgang op te volgen en hier neer te pennen.

Een dag na dat ik het nest had ontdekt, waren velen van hen al het nest ontvlucht. Enkel één groep bleef hardnekkig over, maar ook zij verlieten de dagen erna in mondjesmaat hun thuishaven.

Gemakkelijk was het niet om de kleine beestjes terug te vinden, ook al waren ze met zovelen. Maar naarmate de dagen vorderden, kreeg ik ze meer en meer in de gaten. Voordat ik het goed en wel doorhad, sponnen ze hun webben overal in mijn tuin. Vooral de beukenhaag bleek een populaire landplaats te zijn.

We zijn nu ongeveer drie weken later. De spinnetjes zijn ongeveer 3mm groot nu. Hun webben zijn nog altijd overal te vinden. Ik kan geen stoel of tafel verzetten, laat staan mijn eigen tuin instappen, of ik breek één van hun spinnenwebben.

Hun gele kleur is hier weg, maar is nog niet helemaal bruin. Eerder een oranje tint.

Nu dat ze een maand oud zijn, begint ook het kruis op hun rug duidelijk zichtbaar te worden. Hun achterlijf is ook al duidelijker dikker. De gele kleuren hebben plaatsgemaakt voor de bruine aardetinten die zo duidelijk bij de kruisspin hoort.

Het is een interessante oefening om ze dag op dag op te volgen. Wordt dus zeker opnieuw vervolgd.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.