Gele, kleine spinnetjes

Gepubliceerd op 31 mei 2015 om 21:12

Vanmorgen stond ik in de tuin mij af te vragen of ik geen algemene foto zou maken. Eentje dat mijn tuintje volledig in beeld brengt. Tot mijn blik afdwaalde naar de gft-bak. Daar zag ik twee gele bolletjes hangen. Bij nader toezien bleek het dit te zijn:

Het waren honderden miniscule spinnetjes. Het deed me denken aan vroeger. Toen ik bij mijn ouders het tuinhuis opendeed, zag ik soms ook hele hopen van deze diertjes. Na wat zoeken op internet leerde ik dat het om het nageslacht van de bekende kruisspin gaat. Nog nooit zag ik ze zo duidelijk bij elkaar gekropen. Wanneer ik er even naar blies, stoven ze uiteen.

Wat waren ze met veel, allemaal verscholen tussen de dikke laag spinsel. Een tijdje later keerde ik even terug om ze opnieuw te bekijken. Ze zaten weer knus samen. Sommigen zaten al in de beukenhaag, anderen hadden zich met een spinnendraad laten meevoeren tot boven ons kamerraam.

Ik vermoed dat de spinnetjes hier vandaan komen. Onder het deksel van de bak zag ik drie cocons hangen. Ik ben benieuwd naar hun verdere leven. Het is altijd een mooi zicht om de kruisspinnen met z’n allen in de herfst te zien.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.