Dit vreemde kevertje

Gepubliceerd op 30 mei 2015 om 21:12

Ik had ze al eerder opgemerkt, kleine kevertjes met prachtige, regenboogkleurige schilden. Ze zitten steeds op mijn lavendel met een paar bijeen. Ik dacht meteen dat dit beestje het ideale diertje zou zijn om deze blog mee te starten. Toen ik mijn fototoestel nam, vond ik er maar eentje terug. Je ziet het op de foto hieronder.

Ik had eerder geen idee wat het was, maar even snel googelen leerde me dat het een rozemarijngoudhaantje is. De kever kan best wat schade berokkenen. Het heeft een liefde voor rozemarijn, tijm en lavendel. Aha, dat is uiteraard de reden waarom ik ze enkel op de lavendel in mijn tuin tegenkwam. De kever is overgewaaid uit het middellands zeegebied en zo verder naar het Noorden getrokken. De eerste rozemarijngoudhaantjes zijn hier pas in 1995 ontdekt, aldus Wikipedia.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.